EYOF: Atletičari završili nastup

MLADI hrvatski atletičari okončali su svoj nastup na sedmom izdanju Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) u Parizu osvojivši ukupno jednu zlatnu, te dvije srebrne medalje.

U konkurenciji 550 natjecatelja iz 48 zemalja nastupilo je 18 hrvatskih atletičara od kojih se 11 plasiralo u finale. Medalje su osvojili - Željko Vincek zlatnu na 400 metara, Milan Kotur srebrnu na 400 metara prepone, te Josipa Jeličić srebrnu medalju u bacanju diska.

"Mislim da možemo biti zadovoljni nastupom naših atletičara na EYOF-u, posebice u tehničkim disciplinam. Ove Igre smatraju se neslužbenim Europskim prvenstvom za mlađe juniore i konkurencija je bila vrlo jaka," kazao je vođa atletske ekipe Žarko Martinek.

Hrvatski atletičari su tako uspješno zaokružili četiri velika natjecanja - Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore, Europsko prvenstvo do 23 godine, Europsko juniorsko prvenstvo, te EYOF.

"Pokazali smo da uz seniore imamo i dobar podmladak. Treneri kvalitetno rade i koliko se ulaže u atletiku imamo super rezultate," dodao je Martinek.

Pročitajte više