EYOF: Stolnotenisači i dalje uspješni

SVI HRVATSKI stolnotenisači i stolnotenisačice na 7. Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), što se održava u Parizu, nastavljaju natjecanje nakon što su uspješno okončali kvalifikacije po skupinama.

S tri pobjede u skupini Tomislav Kolarek osvojio je prvo mjesto. U devetoj skupini Kolarek je porazio Luksemburžana Fickingera (4:0), Nijemca Trogera (4:0) i Poljaka Baka (4:0).

Ivan Slavić, Ivanka Bilobrk i Sanja Pauković su natjecanja po skupinama okončaki na drugim mjestima. Slavić je u 12. skupini bio bolji od Armenca Stepanya (4:0), te Islanđanina Jonssona (4:0), a izgubio je od Yarnala (2:4). Ivanka Bilobrk je u 9. skupini pobijedila Azerbajdžanku Rahimovu (4:0) i Latvijku Baranovsku (4:0), dok je izgubila od Britanke Sibley (3:4). Sanja Pauković svladala je Austrijanku Harmair (4:0) i Moldavku Stoler (4:0), a izgubila je od predstavnice SiCG Katlin (3:4).

Kolarek i Slavić plasirali su se u osminu finala parova. Nakon što su u skupini bili bolji od Finaca (3:1) i Nijemaca (3:1), u osmini finala snage će odmjeriti protiv Austrijanaca Fegera i Storfa.

Cure su u skupini pobijedile Slovenke (3:0) i Azerbajdžanke (3:0), a u osmini finala i Njemice (3:1). Protivnice u četvrtfinalu bit će im europske doprvakinje Žmolikova i Gajanova.

Mješoviti par Kolarek - Pauković također je uspješno preskočio nadmetanja u skupini i u osmini finala igrat će protiv para Gordić - Feher iz Srbije i Crne Gore.

(Hina) dl zm

Pročitajte više