F1: Nijemci slažu novu momčad za 2004.

PREMA internetskoj stranici Sport1, sljedeće sezone bi svjetsko prvenstvo formule 1 moglo biti bogatije za momčad čiji bi vlasnici bili Nijemci.

"Sigurno ćemo se uključiti u natjecanje 2004. godine i to u Melbourneu na otvaranju sezone", izjavio je Oliver Behring, prvi čovjek German Grand Prix Racinga, za internetsku steanicu www.sport1.de.

Behring je kazao i kako će otkupiti šasije i motore bolida od tvornica koje se već natječu u formuli 1.

Prvi kandidat za šefa momčadi je bivši direktor momčadi BAR-a Kanađanin Craig Pollock, dok će ostatak osoblja pretežno biti doveden iz rasformiranih momčadi Arrowsa i Prosta.

"Pollock nije samo kandidat, već idealan izbor. Odlično govori njemački, a i s BAR-om je krenuo od nule. Istina, tamo je napravio nekoliko grešaka, ali to iskustvo će mu koristiti da ih ovdje izbjegne", dodao je Behring.

Što se vozača tiče, Behring je rekao kako bi idealna kombinacija bila jedan iskusni i jedan mladi talentirani vozač, ali nije spominjao nikakva imena na tu temu.

Posljednja njemačka momčad koja se natjecala u svjetskom prvenstvu formule 1 bio je Zakspeed u 80-tim godinama prošlog stoljeća.

Pročitajte više