F1: Od 2006 nova momčad - Midland

NOVA momčad Formule 1, Midland F1, financirana od strane ruskih ulagača, službeno ulazi u Svjetsko prvenstvo F1 u sezoni 2006, javlja Reuters.

Vlasnik nove momčadi je korporacija Midland Group, registrirana u Guernseyu od nekolicine ruskih i kanadskih poslovnih ljudi, a bolid će im napraviti talijanski proizvođač Dallara, dok se još uvijek pregovara o izboru vozača i motora.

Ovo će biti ruska momčad i nadamo se da ćemo naći dovoljno dobroga ruskoga vozača, kazao je predsjednik Midlanda Alex Shnaider, kanadski državljanin rođen u Sankt Petersburgu, dodavši kako su on i njegovi suradnici došli do zaključka kako se u F1 isplati ulagati.

Samo tri sportska događaja zadovoljavaju kriterije globalne ekploatacije i nude pravu priliku za promoviranje - Olimpijske igre, Svjetsko nogometno prvenstvo i Formula 1, koja se za razliku od OI i nogometa održava svake godine. Izračunali smo da će nam godišnje trebati oko 100 milijuna dolara, a to je za nas prihvatljiva cijena, kazao je 36-godišnji Shnaider.

Tvrtka Midland utemeljena je 1994., zapošljava oko 50.000 ljudi u ambicioznim investicijskim projektima širom svijeta, dok je nedavno ta korporacija ušla u projekt izgradnje luksuznog hotelskog i rezidencijalnog naselja u Torontu.

Midland Group je uvjeren da može funkcionirati u F1 unatoč ogromnim troškovima zbog kojih su momčadi Jaguar, Jordan i Minardi pred gašenjem, a proizvođač motora Cosworth na prodaji.

Dallara egzistira od 1972., a u F1 je već bila od 1988. do 1992. sa momčadi Scuderia Italia.



Pročitajte više