FA pokrenuo istragu protiv van Nistelrooija i Wengera

ENGLESKI nogometni savez (FA) pokrenuo je istragu protiv napadača Manchester Uniteda, Ruuda van Nisterlooija, te menadžera Arsenala Arsena Wengera.

Napadač Crvenih vragova našao se na udaru zbog oštrog prekršaja nad braničem Arsenala Ashleyom Coleom, za vrijeme dvoboja na Old Traffordu. Menadžer Topnika našao se pak, pod istragom Disciplinske komisije jer je nakon utakmice kritizirao suđenje Mikea Rileya. FA istražuje i navode kako je netko od igrača Arsenala nakon utakmice plastičnom šalicom pogodio menadžera ManU-a, Alexa Fergusona.

U velikom derbiju engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je na Old Traffordu pred 67.862 gledatelja pobijedio Arsenal 2:0 i tako prekinuo seriju Topnika koji nisu izgubili 49 utakmica u nizu. Junaci pobjede "Crvenih vragova" bili su Wayne Rooney i Ruud van Nistelrooij. Prvi je u 73. minuti izborio jedanaesterac, dok je drugi bio siguran s bijele točke. Rooney je odličan nastup i proslavu svog 19 rođendana zaključio sjajnim pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Posljednji poraz Arsenal je upisao 4. svibnja 2003. godine, kada su na Highburyu izgubili od Leeds United (2:3).

Pročitajte više