Fabregas: Ispričavam se, kriv sam što smo ispali

PUTEM svog Twitter-profila svu je odgovornost za ispadanja Arsenala iz Lige prvaka preuzeo kapetan momčadi Cesc Fabregas.

Topnici su se oprostili od natjecanja u utorak nakon uzvrata kod Barcelone. Domaćin je pred svojom publikom nadoknadio poraz 2:1 i ukupnom 4:3 pobjedom stigao do četvrtfinala natjecanja.

Glupošću je španjolski reprezentativac "kumovao" prvom Barceloninom golu, briljantnom Messijevom pogotku, odlučivši se na dodavanje petom u (pre)opasnoj zoni nedaleko svojega gola.

"Imali smo sjajnu potporu Arsenalovih navijača. Preuzimam punu odgovornost za rezultat. Jedan od najgorih trenutaka mog života. Ispričavam se", napisao je nogometaš potekao iz Barcelonine nogometne škole.

Zahvalu navijačima na jednak je način uputio i Jack Wilshere, no on je svoje "hvala" produžio sarkastičnom opaskom sucima:

"Arsenalovi su navijači, kao i uvijek, bili izvrsni. Isprika zbog rezultata i sretno Barceloni, sjajna su momčad. I da, i sudac je bio dobar..."

UEFA ne dozvoljava Van Persieju da se žali

Europska nogometna federacija (UEFA) potvrdila je da Arsenalovom napadaču Robinu van Persieju neće biti dozvoljeno žaliti se na crveni karton dobiven protiv Barcelone.

Riječ je o uzvratnoj utakmici osmine finala nogometne Lige prvaka u kojoj su Katalonci pobjedom 3:1 izborili četvrtfinale natjecanja. U londonskoj utakmici ovih suparnika pobjedu 2:1 upisao je domaćin.

Podsjetimo, Van Persie, već javno opomenut, drugi je žuti karton zaradio zbog napucavanja lopte nakon sučevog zvižduka za prekid akcije zbog zaleđa. Nizozemski nogometni reprezentativac pokušao je Massimu Busacci, glavnom sucu dvoboja, objasniti da uslijed huka 95.000 ljudi na tribinama Camp Noua nije čuo da je oglašen prekid akcije, međutim, Švicarac je ostao neumoljiv u svojoj odluci te će Van Persie morati odgledati sljedeću europsku akciju svog kluba.

Pročitajte više