HNL

Faca Marina Brbića govori sve o Hajduku

Foto: Dalmatinski Portal/Hajdučki portal/Luka Mladinić

HAJDUKOV predsjednik Marin Brbić proživljava najteže trenutke u drugom mandatu otkako je na toj funkciji. Vidi se to izrazu njegovog lica nakon poraza 3:1 kod Gorice u 32. kolu HNL-a.

Iako Hajduk otkako je postao narodni, pod prvim "narodnim" predsjednikom Brbićem, nije nikad bolje stajao nego sada ni financijski ni u odnosima s HNS-om, igre i rezultati Bilih su očajni.

Hajduk se ove sezone pod Brbićem osramotio ispadanjem u ranoj fazi od malteške amaterske Gzire u Europa ligi. Zatim je ispao od prvog ozbiljnog protivnika (Gorice) u Kupu, da bi u finišu prvenstva, kada mora zadržati nikad vrjednije drugo mjesto, od četiri posljednje utakmice izgubio tri i spomenutu poziciju.

Posljednja u nizu blamaža Brbićevog Hajduka je poraz kod Gorice, čime je Hajduk dakle četiri utakmice prije kraja ostao bez drugog mjesta, koje na kraju donosi kvalifikacije za Ligu prvaka ili kao utješnu nagradu prilično dostižnu skupinu Europa lige.

Međutim, Hajduk je nizom neuspjeha i igrom bez igre pod trenerom Tudorom došao u jako tešku situaciju. Drugo mjesto mu je i dalje naizgled dostižno. Lokomotiva mu bježi samo tri boda, ali nakon što je Hajduk u zadnje četiri utakmice primio deset golova, teško se sada može vaditi protiv Osijeka, Dinama i Rijeke.

Njegova realnost je "borba za peto mjesto" i hvatanje za glavu, kao što demonstrira predsjednik Brbić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više