Fanovi Premiershipa plaćat će prijenose 7200 kuna godišnje

EPA-EFE

INTERNETSKI gigant Amazon kupio je dio TV prava na utakmice i sažetke Premiershipa na području Velike Britanije od 2019. do 2022. godine.

Amazon će u svojem streaming servisu Prime nuditi utakmice na Boxing Day i još 20-ak susreta iz kola koja se igraju preko tjedna. Uz Amazon, TV prava za Veliku Britaniju drže još Sky Sports i BT Sports koji su svoje pakete za isto razdoblje nedavno platili 4,46 milijardi funti. Sky ima pravo na 128, a BT na 52 utakmice.

To znači da će fanovi Premiershipa u Velikoj Britaniji morati imati pretplatu na sva tri spomenuta servisa ako žele imati pristup svim utakmicama, što će ih godišnje koštati oko 860 funti, odnosno 7200 kuna.

Amazon je prava dobio na isti dan kad je velika šestorka Premiershipa (Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Tottenham i Liverpool) izborila drukčiju raspodjelu novca od TV prava. Prema novom dogovoru, bolje plasirani klubovi sad će dobivati znatno veći novac od TV prava. 

Prema dosadašnjem ugovoru, svi klubovi dobivali su jednak iznos, odnosno oko 80 milijuna funti po sezoni. Prema novom ugovoru, više novca dobit će jači klubovi, ali maksimalno 1,8 puta više od najslabije plaćenog kluba.

Pročitajte više