UTAKMICE VIKENDA

Fantastičan nogometni vikend je pred nama

Foto: Getty Images / Guliver Images

NAKON reprezentativne pauze ovog vikenda se vraća klupski nogomet s pregršt sjajnih utakmica u brojnim ligama.

Među njima su i brojni derbiji koje ćemo najaviti u ovom članku.

Subota, 13:30, Everton - Liverpool

Utakmica Evertona i Liverpoola uvijek je bio derbi, ali sada ima i posebno značenje jer Everton izgleda fantastično na početku sezone. 

Drži vrh ljestvice s četiri pobjede u četiri kola dok ih Liverpool ima tri u istom periodu, no u posljednjoj utakmici je pregažen 7:2 od Aston Ville.

Everton 10 godina nije slavio u Merseyside derbiju, a sada ima jako dobru priliku prekinuti takav niz. S obzirom na kvalitetu obje momčadi i veliko rivalstvo koje postoji između njih, ovo je najjači derbi vikenda.

Subota, 15:00, Dinamo - Gorica

Gorica je hit početka sezone HNL-a i u subotu ima priliku pobjedom skočiti na prvo mjesto HNL-a. Ima isto bodova kao i vodeći Dinamo (16), no uz utakmicu manje i lošiju gol-razliku.

Gorica u službenoj utakmici nikada nije pobijedila Dinamo, ima tek jednu pobjedu od 3:2 u prijateljskom dvoboju iz petog mjeseca ove godine kada su se obje momčadi pripremale za nastavak prvenstva nakon pauze zbog koronavirusa.

Subota, 15:00, Napoli - Atalanta

Ovaj derbi Serie A trebao bi imati jako puno golova, iako Atalanta neće moći računati na pet igrača u njemu zbog ozljeda i bolesti.

Atalanta je do sada unatoč tome upisala tri sigurne pobjede uz već zabijenih 13 golova. Napoli je nakon lagane dvije pobjede izgubio na gostovanju kod Juventusa 3:0.

Ostaje za vidjeti hoće li se u prvoj postavi Atalante naći Mario Pašalić nakon velike minutaže za Hrvatsku u Ligi nacija. Tamo bi se trebao naći mladi hrvatski stoper Boško Šutalo, pogotovo zbog ozljede Caldare, inače startnog stopera Atalante.

Subota, 15:30, Hoffenheim - Borussia Dortmund

Derbi trenutno pete i šeste momčadi Bundeslige bi također trebao biti bogat golovima, no ozljede će malo limitirati trenere obje ekipe jer Hoffenheim ne može računati na pet, a Dortmund na šest igrača.

Među njima još nije Andrej Kramarić koji je zabio Švedskoj u Ligi nacija i igrao protiv Francuske, no priznao je kako se muči s ozljedom pa je moguće da će dobiti odmor ili barem krenuti s klupe.

Subota, 18:00, Inter - Milan

Derbi della Madonnina dugo vremena nije imao ovakav ulog što se tiče stanja na ljestvici. Milan je odlično krenuo u sezonu s tri pobjede uz gol-razliku 7:0, a Inter ima dvije pobjede i remi.

Milan će imati dobru priliku za pobjedu unatoč tome što će biti bez Ante Rebića koji se i dalje oporavlja od iščašenja lakta. U sastav se vraća Zlatan Ibrahimović nakon preboljene korone, dok Inter ne može računati na osam igrača.

Subota, 18:30, Manchester City - Arsenal

City je jako slabo ušao u sezonu s jednom pobjedom iz tri utakmice dok Arsenal izgleda jako dobro s tri pobjede i jednim porazom.

Veliki je ovo test za ekipu Mikela Artete da pokaže može li se nositi s najjačima u engleskom nogometu.

Nedjelja,17:00, Partizan - Crvena zvezda

Najveći derbi srpskog nogometa je puno bitniji za Partizan koji je već zaostao u prvenstvu osam bodova za Zvezdom i mora pobijediti kako bi ostao u utrci za titulu.

U tome bi im moglo pomoći to što Zvezdi ne igraju dva igrača zbog zaraze koronavirusom.

 

 

 

 

Pročitajte više