Fantastična utakmica Domagoja Duvnjaka. Srušio je lidera Bundeslige

Foto: Profimedia

DOMAGOJ DUVNJAK (35) fantastičnom je utakmicom doveo Kiel do pobjede 30:26 u derbiju protiv Fuchse Berlina, lidera njemačke Bundeslige. Kapetan hrvatske reprezentacije s devet je golova iz 14 pokušaja bio najbolji strijelac svoje momčadi, a tome je pridodao i dvije asistencije.

Uz Duvnjaka, raspoloženi su kod Kiela bili Harald Reinkind s pet te Magnus Landin Jacobsen s četiri pogotka. Fuchse je predvodio sjajni Danac Mathias Gidsel, koji je poput Duvnjaka zabio devet golova. Za berlinsku momčad zaigrao je i bivši hrvatski kapetan Marko Kopljar, ali ostao je bez napadačkog učinka.

Kiel, koji zasad igra poprilično razočaravajuću sezonu, tako je stigao do važne pobjede u borbi za povratak među vodeće momčadi na tablici. Trenutno je Duvnjakov sastav tek na petom mjestu s pet bodova manje od današnjeg protivnika. 

Briljirala još dva Hrvata

Dodajmo da su odličnu utakmicu u 13. kolu Bundeslige odigrala još dva hrvatska rukometaša. Melsungen je kod kuće svladao Balingen 26:24, a najbolji strijelci obje ekipe bili su Hrvati. Ivan Martinović zabio je osam za Melsungen, a Nikola Grahovac šest golova za Balingen. Za domaće je jedan pogodak postigao i David Mandić, a za goste se četiri puta u strijelce upisao Filip Vistorop.

Pročitajte više