JUVE NE DA TITULU Fantastični Dybala u 93. minuti srušio Lazio iz jedinog Juventusovog udarca u okvir

Foto: Getty Images/Guliver Image

U PRVOM velikom derbiju 27. kola Serie A Juventus je na Olimpicu pobijedio Lazio 1:0 i tako zadržao korak s vodećim Napolijem.

U utakmici na kojoj se praktički ništa nije događalo, Juventus je do velike pobjede stigao u trećoj minuti sudačke nadokande. Rugani je na rubu šesnaesterca dodao Dybali, a Argentinac je fantastičnom minijaturom gurnuo kroz noge braniču Lazija i po prekršajem drugog igrača u padu zakucao loptu u suprotni kut. Bio je to jedini udarac Juventusa u okvir.

Bila je to 12. gostujuća Juventusova pobjeda u 14 utakmica i peta zaredom protiv Lazija u Rimu u svim natjecanjima. Zadnji put je Juve na Olimpicu od Lazija izgubio u kupu 2013. godine, a u prvenstvu davne 2003. godine.

Mario Mandžukić igrao je do 72. minute kad ga je zamijenio Alex Sandro. U zadnjih 11 kola Serie A čeka nas rijetko uzbudljiva završnica u kojoj bi Juventus nakon šest godina možda mogao predati titulu Napoliju. Allegrijeva momčad je barem na nekoliko sati došla na bod zaostatka za Napolijem koji od 20.45 sati na San Paolu igra protiv Rome.

Nakon ovog kola, Napoli ide u goste Interu pa dočekuje Genou, dok Juventus nakon uzvratne utakmice Lige prvaka protiv Tottenhama u Londonu, kod kuće igra protiv Udinesea i Atalante.

Do kraja sezone Juve ima još derbi s Interom u gostima i Romom kod kuće, a Napoli od izrazito teških utakmica ima gostovanje na San Siru kod Milana. Odluka u prvaku ITalije možda bi mogla pasti u 34. kolu kad će Juventus i Napoli igrati u Torinu...

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više