Fantastični LeBron ponovno sam vukao Cavse i izborio majstoricu

Getty Images

CLEVELAND CAVALIERS na domaćem je terenu u šestoj utakmici polufinalne serije sa 109:99 porazio Boston Celtics (20:25, 34:18, 29:30, 26:26) te je izborio majstoricu u finalu Istočne konferencije NBA lige.

Dok je prva četvrtina pripala Boston Celticsu, druga je četvrtina bila u znaku Cleveland Cavaliersa. Osobito se istaknuo James s tri trice pred kraj prvog poluvremena koje je obilježio s 25 poena. 

Unatoč vodstvu od 11 razlike pri kraju druge četvrtine (54:43), Cavsi su bili zabrinuti zbog Kevina Lovea koji je zadobio potres mozga.

Treća, kao i četvrta četvrtina također su bile označene Clevelandovom dominacijom. Rutinski je održavao rezultatsku prednost te je bez većih amplituda utakmicu priveo kraju.

S 46 poena, 11 skokova i devet asistencija, James je ponovno sam vukao Cavse do pobjede, što mu je najbolji rezultat u eliminacijskoj utakmici. Tek su ga tri poena dijelila od osobnog rekorda u svim utakmicama doigravanja u kojima je nastupao. 

Uz Jamesa, u Clevelandom se dresu istaknuo George Hill s 20 poena. U Bostonovom, pak, dresu naročito raspoloženi bili su Terry Rozier s 28 i Jaylen Brown s 27 poena.

Sedmi i ujedno odlučujući meč polufinalne serije između Cleveland Cavaliersa i Boston Celticsa na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak (2:30) u TD Gardenu.

Dan prije (3:00) u Oracle Areni Golden State Warriors i Houston Rockets odlučivat će o finalistu doigravanja. Pobijede li i izjednače seriju na 3:3, Golden State Warriorsi izborit će majstoricu.

Pročitajte više