Faros Maraton: Bezručenko potvrdio dolazak

TRADICIONALNO 28. međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju, popularni Maraton FAROS, održat će 30. kolovoza u Starom Gradu na Hvaru pod visokim pokroviteljstvom predsjednika države Stjepana Mesića.

I ove godine, unatoč tome što se istog dana održava i maraton u Ohridu s nagradnim fondom od 30.000 dolara, FAROS maraton će okupiti respektabilnu konkurenciju ponajboljih svjetskih maratonaca i maratonki.

Na 16 km dugoj stazi u Starogradskom zaljevu, od Nove rive do rta Kabal i nazad, nastupit će 33 plivača i plivačica iz 16 zemalja. Sudjeluju predstavnici Hrvatske, Amerike, Argentine, Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke, Francuske, Njemačke, Mađarske, Italije, Makedonije, Nizozemske, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije te Srbije i Crne Gore. Prošlogodišnji pobjednik i dvostruki svjetski prvak na 5 i 10 km Rus Evgenij Bezručenko potvrdio je svoj dolazak i pokušaj ponovnog obaranja rekorda. Baš kao i njegova sunarodnjakinja, jedna od najboljih svjetskih maratonki 25-godišnja Nadežda Moroškina.

Maraton Faros je i 12. Državno prvenstvo u daljinskom plivanju, a glavni favorit je Alen Trobonjača. U ženskoj konkurenciji borba za prvakinju će se voditi između dvije članice splitskog Grdelina, Anite Galić i Ines Šperande.

Pročitajte više