Favreu podrška Herthe, barem za javnost

VELIKA kriza drma njemačkog nogometnog prvoligaša Herthu. Berlinska je momčad nakon pet uzastopnih poraza u Bundesligi ispala i u 2. kolu DFB Pokala. Prošle sezone se Hertha borila za naslov prvaka, a trenutna situacija je sasvim suprotna. Nakon pet poraza u nizu, momčad iz Berlina je na posljednjem mjestu na ljestvici sam samo 3 boda.

Dodatnu kap pelina Herthini su navijači ispili i u srijedu, kada su njihovi ljubimci bili poraženi na gostovanju kod 1860 Münchena izvođenjem penala, nakon što je u 90 minuta rezultat bio 2-2, a u produžecima nije bilo golova. Hertha je tako postala jedan od čak 10 njemačkih prvoligaša koji su se oprostili od DFB Pokala već nakon dvijeu rundi...

Usprkos seriji poraza, švicarski trener Herthe Lucien Havre ne treba strahovati za svoju poziciju. Barem zasad, i barem ako je suditi prema povjerenju koje mu je iskazao sportski direktor kluba Michael Preetz.

"Favre za nas nije samo pravi čovjek u pravo vrijeme, on je o čovjek koji će nas izvući iz krize", poručio je Preetz. "Drugo poluvrijeme koje smo odigrali protiv 1860 Münchena čini me optimistom uoči predstojećih utakmica. Igračima nemam što zamjeriti", rekao je Favre.

U nedjelju Favrea i njegove igrače čeka novi težak ispit u Bundesligi, utakmica protiv Hoffenheima, kluba kojeg je ljetos pojačao hrvatski reprezentativac Josip Šimunić, dotad stožerni igrač Herthe. Uz Šimunića, Hertha je ljetos ostala bez još dva važna igrača, napadača Marka Pantelića i Andrija Voronjina. Odlazak trojice vrlo kvalitetnih nogometaša uprava berlinskog kluba nije uspjela nadomjestiti.

Pročitajte više