KRISTIJAN JAKIĆ

FAZ: Jakićevo putovanje na otok bogova bilo je božanstveno

Foto: Frank Hoermann/AP Images/Guliver

KRISTIJAN JAKIĆ prošlog je petka debitirao za hrvatsku reprezentaciju. Uspjeh veznjaka, koji nastupa na posudbi iz Dinama za Eintracht, odjeknuo je i u njemačkim medijima pa je Frankfurter Allgemeine Zeitung donio priču o mladiću koji je u tri godine prošao put od igranja za Istru do igranja za Hrvatsku.

Jakić je debitirao u pobjedi 3:0 protiv Cipra u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar, a bio je i na popisu igrača koji su konkurirali za susret protiv Slovačke. Šest minuta iz ogleda u Larnaci zasad je jedino igračko iskustvo koje Jakić ima za nacionalnu momčad, no ogromno donosi iz zajedničkih treninga u krugu najboljih hrvatskih nogometaša.

FAZ u uvodu teksta Jakićevo putovanje u reprezentaciju opisuje kao putovanje na otok bogova i navodi da je taj put bio božanstven. Odigranih tek šest minuta ne umanjuje činjenicu da je dio reprezentacije svjetskih viceprvaka, navodi se, podsjećajući na emocije koje su iz njega izvirale nakon debija. Glas mu je drhtao dok je pokušavao suspregnuti suze govoreći o ispunjenju dječačkog sna, dodaje se.

Frankfurtski dnevnik nadalje piše da Jakićev premijerni nastup za nacionalnu momčad ne treba čuditi jer je "beskompromisni čistač između obrambene i napadačke linije" to zaslužio konstantnošću i dobrim igrama u Eintrachtovom dresu. "Vrlo brzo je postalo jasno: Jakić je najbolja nova akvizicija u početnoj momčadi Olivera Glasnera", navodi se uz podsjetnik da je već sredinom rujna, u svojoj prvoj utakmici za Eintracht protiv Stuttgarta, pokazao svoje vještine i bio jedan od najboljih igrača momčadi.

Jakićevoj momčadi predstoji ligaški ogled protiv Herthe, a to je utakmica u kojoj Eintracht mora tražiti pobjedu, kojom bi potvrdio i pobjedu protiv Bayerna i nastavio se uspinjati na ljestvici, piše njemački izvor. Navodi se da će Eintracht za ogled koji je na rasporedu u subotu imati šest treninga, da je Jakić već jednog propustio, ali da će u nastavku tjedna imati priliku na njima potvrditi status prvotimca.

Pročitajte više