FaZe i NiP u polufinalu IEM Oakland CS:GO turnira, G2 Esports i Astralis ispali

Foto: ESL

ZAVRŠILA je grupna faza natjecanja na IEM Oakland CS:GO turniru koji je počeo 14. studenog. Vrlo jaka konkurencija, drugačiji sustav natjecanja i zanimljiv sistem bodovanja rezultirali su iznenađujućim rezultatima. Pola timova se oprostilo od natjecanja, četiri će igrati doigravanje, a dva su već osigurala mjesto u polufinalu. 

Format natjecanja na IEM CS:GO turniru u Oaklandu i dalje izaziva podijeljene reakcije. Međutim, pokazao je hrpu propusta. Astralis je u skupini A s tri pobjede ispao, dok je Gambit u skupini B s dvije pobjede i tri poraza prošao, iako su još tri tima u skupini imala isti omjer. Ona stara premisa, pobjedi sve protivnike i nemaš se oko čega brinuti, i dalje stoji, ali ne ako ih pobijediš u produžetku.
 
Osim toga, isti format natjecanja nam je pružio još jedan problem, a to je 30 mečeva u dva dana, koja su se paralelno igrala na dva različita prijenosa. Kako god, dobili smo finalni poredak, a rezultate svih mečeva možete pogledati na hltv.org.  
 
Ninjas in Pyjamas je neočekivano osvojio prvo mjesto u skupini nakon što je SK Gaming drugi dan izgubio oba dva meča. Kako ih je u međusobnom ogledu porazio Cloud9, na kraju su Brazilci završili na drugom mjestu, a Cloud9 je s jednakim brojem bodova završio na drugom mjestu. Astralis se nije uspio oporaviti nakon što su prvi dan osvojili samo tri boda. Iako su pobijedili SK Gaming, to su napravili u produžetku te tako osvojili samo dva boda zbog čega je prošao SK. Razočaravajući dan je bio i za ekipu EnVyUs, koja je nakon prvog dana i pet bodova u preostala tri meča uspjela osvojiti još samo dva. NiP će igrati u polufinalu, a SK Gaming i Cloud9 baraž.
 

 
U skupini B, FaZe Clan je i nakon drugog dana natjecanja uspio zadržati prvo mjesto iako su u prvom meču tog dana teško poraženi od Gambita. Drugo mjesto je pripalo odličnom OpTicu koji je prolaz osigurao savladavši G2 Esports minimalnom prednošću. Na treće mjesto s osam bodova zasjeo je Gambit, koji ima jednak omjer pobjeda i poraza kao i preostale tri ekipe koje su ispale, ali više bodova. FaZe je osigurao polufinale, OpTic i Gambit idu u baraž. 
 

 
Ninjas in Pyjamas djeluje odlično i vjerojatno su dosad pokazali najbolje igre na turniru. Uspio ih je poraziti jedino SK Gaming u vrlo izjednačenom meču koji je na kraju završio rezultatom 16:13. FaZe Clan je izgledao vrlo dobro do teškog poraza od Gambita na Trainu u kojem su osvojili samo tri runde. Međutim, NiKo i društvo su se vratili već u sljedećem meču u kojem su pregazili Team Liquid. Naravno, SK Gaming je i dalje na turniru, a to znači da postoji realna šansa da će ga i osvojiti.
 
Sljedeće na rasporedu je baraž u kojem će igrati ekipe koje su u skupinama osvojili drugo i treće mjesto. Igrat će se na dvije dobivene, a pobjednici prolaze u polufinale. Parovi u baražu su SK Gamimg i OpTic, a pobjednik će igrati protiv NiP-a, FaZe Clan očekuje boljeg između Cloud9 i Gambita. Prijenos svih mečeva možete besplatno pratiti na službenim kanalima, a šou počinje u 20 sati.
 

Pročitajte više