FED CUP: HRVATSKA - BRAZIL 4:1

Hrvatska Fed Cup reprezentacija u dvoboju za ostanak u Svjetskoj skupini pobijedila je Brazil 4:1. Tako po sedmu godinu zaredom Hrvatice ostaju u najjačem razredu svjetskog tenisa.

Treći, pobjednički, poen za Hrvatsku donijela je Silvija Talaja, koja je pobijedila Joanu Cortez 7-5, 6-2.

Bio je to dvoboj u kojoj je veće umijeće bilo zadržati servis, negoli osvojiti suparničin. Za prvi set Talaja je dva puta servirala, kod 5-4 i 6-5. U tom setu naša je tenisačica tri puta, a Brazilka u četiri navrata gubila servis.

Drugi set Talaja je počela s dva breaka, povevši 3-0. Cortez je dva puta vraćala servis, ali budući da nije mogla zadržati svoj, morala je priznati poraz.

U današanjem prvom meču Karolina Šprem neočekivano je poražena od Brune Colosio sa 6-3, 3-6, 1-6. Nakon dobrog početka dvoboja, Šprem je oduzela servis Colosio za vodstvo 3-1 u prvom setu, a zatim zadržala svoj početni udarac do kraja tog dijela igre. Mlada Varaždinka je u nastavku dvoboja previše griješila i dozvolila da ju svlada 310. igračica sa WTA ljestvice.

Colosio je preuzela kontrolu drugoga seta od samoga početka, stigla do vodstva 4-1, te sigurno privela taj dio igre u svoju korist.

U trećem setu Šprem je potpuno popustila, dva puta je izgubila svoj početni udarac, te je Brazilka vrlo brzo povela sa 4-0. Nakon toga više nije bilo povratka, te je treći set uvjerljivo pripalo Brazilki sa 6-1.

Četvrti poen donio je naš par. Jelena Kostanić i Karolina Šprem svladale su Colosio i Cortez 6-2, 6-3.

Pročitajte više