Fed Cup otvaraju Šprem i Argeri

DVOBOJ 1. kola Svjetske skupine II Fed Cupa u zagrebačkoj Ledenoj dvorani Doma sportova između tenisačica Hrvatske i Argentine započet će u subotu u 14.30 sati dvobojom najbolje hrvatske tenisačice Karoline Šprem i Marie Jose Argeri, a potom će na teren Ivana Lisjak i Mariana Diaz Oliva.

Tako je odlučio današnji ždrijeb u hotelu Panorama, slijedom kojeg će se drugoga dana, u nedjelju s početkom u 15.30 sati, prvo sastati Šprem i Diaz-Oliva, potom Lisjak i Argeri, a na kraju će u igri parova za Hrvatsku nastupiti Šprem i Mezjak, a za Argentinu Diaz Oliva i Natalie Gussoni.

Hrvatski izbornik Goran Prpić na raspolaganju ima još Sanju Ančić dok je argentinski izbornik Ricardo Rivera suočen sa neigranjem tri najbolje igračice i financijskim problemima pa je u Zagreb došao sa samo tri igračice.

Pobjednik dvoboja Hrvatska - Argentina osigurava dvoboj za ulazak u Svjetsku skupinu I protiv jedne od poraženih reprezentacija iz dvoboja 1. kola te najelitnije skupine Fed Cupa.

Osim dvoboja Hrvatska - Argentina, u 1. kolu skupine II igraju još Švicarska - Japan, Češka - Tajland, te Kina - Indonezija, dok se u 1. kolu I jakosne skupine sastaju Francuska - Italija, Španjolska - Austrija, Njemačka - USA i Belgija - Rusija.

Pročitajte više