Fed Cup: Tajland - Hrvatska 2:2

U SUSRETU 1. kola Svjetske skupine II Fed Cupa između tenisačica Tajlanda i Hrvatske rezultat je nakon četiri pojedinačna dvoboja izjednačen 22.

Drugog dana susreta u tajlandskom Phuketu prve su na teren izašle Jelena Kostanić i najbolja domaća igračica Tamarine Tanasugarn, koja je 68. na WTA listi. Nakon sat i 15 minuta borbe slavila je Kostanić sa 6-3, 6-2 i tako je dovela Hrvatsku u vodstvo 2-1.

Kostanić je odlično igrala na svoj servis, posebice u drugom setu kada je njena protivnica osvojila samo četiri poena na početni udarac hrvatske tenisačice. Kostanić je u svakom setu po dva puta oduzimala servis najboljoj tajlandskoj igračici.

Tajlanđanke su poravnale na 2-2 nakon što je 202. igračica na WTA listi Suchanun Viratprasert pobijedila Sandu Mamić 6-3, 7-6 (1). U meču koji je trajao skoro dva sata Mamić je previše griješila na svoj servis. Zbog toga je u prvom setu Viratprasert imala čak 11 prilika za break. Iskoristila je dvije. U drugom setu obje su igračice po dva puta gubile početni udarac, a odluka je stigla u tie-breaku, u kojem je koncentriranija bila Tajlanđanka.

Tako će odluka o pobjedniku dvoboja između Tajlanda i Hrvatske pasti u igri parova. Kostanić i Mamić suprostavit će se tajlandskom paru Montinee Tangphong i Napaporn Tongsalee.

Pobjednik susreta između Tajlanda i Hrvatske igrat će za ulazak u elitni razred Fed Cupa, Svjetsku skupinu I. Protivnik će mu biti jedna od poraženih reprezentacija iz susreta 1. kola Svjetske skupine I.

TAJLAND - HRVATSKA 2:2

Jelena Kostanić (Hrv) - Tamarine Tanasugarn (Tajl) 6-3, 6-2

Suchanun Viratprasert (Tajl) - Sanda Mamić (Hrv) 6-3, 7-6 (1)

Pročitajte više