TENIS

Federer: Čuo sam da me se uspoređuje s Messijem. Stvarno ne znam zašto

Foto: EPA

ROGER FEDERER dao je danas intervju za Tennis World, u kojem se dotaknuo nekoliko zanimljivih tema. Tako je odgovorio i na pitanje dijeli li mišljenje s ljudima koji ga uspoređuju s Lionelom Messijem, a Nadala s Cristianom Ronaldom.

"Mnogi su već postavljali to pitanje. Čuo sam da me uspoređuju s Messijem, a Nadala s Ronaldom. Ali ne znam zašto. Obojica su nevjerojatni i zaslužni su za napredak nogometa. Ljudi mi kažu da sam poput Messija, ali ja i dalje ne znam zašto", istaknuo je Federer.

Roger Federer će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju koje se održavaju sljedeće godine i imat će priliku doći do olimpijskog zlata u singlu - jedine titule koja mu još nedostaje.

"Često čujem da morate osvojiti sve trofeje ako želite biti uspješni i da vaša karijera neće biti potpuna ako nemate sve titule. Ne slažem se s tim. Smatram da je moja karijere bila izuzetno uspješna čak i bez nekih vrijednih trofeja. Nekad nije sve ovisilo o meni, a nekada nisam imao ni sreće. Važno je da sam davao sve od sebe", istaknuo je Federer pa je poručio:

"Ako osvojim zlatnu medalju u Tokiju, to će biti nevjerojatno dostignuće."

Pročitajte više