Federer do trećeg kola tek nakon dva tie breaka

23-GODIŠNJI Talijan Andreas Seppi natjerao je Rogera Federera na dva tie breaka za prolaz u treće kolo, Švicarac je slavio rezultatom 7-6, 7-6. 

Svjetski broj jedan otvorio je "kampanju" na zemlji ne baš uvjerljivim nastupom. "Znao sam da neće biti lako jer sam na zemlji igrao prije deset mjeseci, a osim toga neki su igrači preskočili Miami kako bi se pripremili za zemlju. Ja nisam igrao baš puno u posljednja dva mjeseca pa je i to utjecalo na kvalitetu igre. Osim toga, tranzicije s podloge na podlogu su uvijek delikatne, posebno kada se dolazi na zemlju. Imao sam malo problema u kretanju i s lošim odskokom lopte. No, i moj je protivnik igrao solidno, očito je da je proveo više vremena na zemlji od mene", između ostalog je rekao Federer nakon meča.

Što se tiče aktualno zategnutih odnosa sa ATP-om, Federer je rekao kako će se večeras i sutra on i još neki igrači (među kojima i Ivan Ljubičić) sastati sa čelnicima  ATP-a  i pokušati pronaći izlaz iz ove situacije, no nije zvučao pretjerano optimistično.

Svi koji su htjeli vidjeti početak Rogera Federera na zemlji morali su čekati puna 3 sata i 20 minuta. Toliko je, na središnjem terenu, trajala prava teniska bitka između potencijalnih protivnika Ivana Ljubičića u trećem  kolu.

Richard Gasquet je morao igrati tri seta (7-5, 6-7, 7-6) i potrošiti osam meč lopti da bi slomio neugodnog ljevaka  Fernanda Verdasca. Španjolac je čak veći dio susreta   bio u prednosti, redovito praveći prvi break, ali nikako nije to uspjevao iskoristiti. Gasquet je uvijek nalazio načina da se vrati i zaustavi vrlo agresivnu igru Španjolca s osnovne linije. U dramatičnom tie breaku drugog seta i u 26 odigranih poena Verdasco je spasio čak pet meč lopti i uspio poravnati na 1-1 u setovima.

U trećem je setu prvi izgubio servis, a zatim zatražio pomoć fizioterapeuta zbog bolova u kuku. Nije se predavao, već se vratio u igru, a do pobjede su mu nedostajala samo dva boda pri rezultatu 6-5 i 0-30 na servis Gasqueta. No, Francuz je opet pokazao čvrstoću i još jednom pronašao izlaz, koji se ovog puta pokazao konačnim.

Najveće iznenađenje drugog kola je poraz Mihaila Južnog od Koreanca Leeja u dva seta rezultatom 6-4, 6-3.

I danas, kao i na samom otvaranju turnira, bilo je ozljeda, predaja i odustajanja. Monfils, Moya i Almagro su predali mečeve, Murray nakon sinoćnje ozljede u parovima nije ni izašao na teren, a Verdasco je, kao što je već rečeno, tražio pomoć. "Pa zašto ja stalno ponavljam da smo pretrpani, da postaje sve teže, a ne lakše, a mi moramo igrati sve više. Eto vidjeli ste posljedice..." objašnjava Ivan Ljubičić. Naš najbolji igrač sutra igra protiv Stepaneka, četvrti meč iza 10 sati.

M.J.
Foto: AFP
 

Pročitajte više