Federer ipak prejak za Ljubičića

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić poražen je u finalu ATP turnira u Rotterdamu od prvoga igrača svijeta Švicarca Rogera Federera sa 5:7, 7:5, 7:6 (5) nakon 2 sata i 45 minuta igre.

Unatoč porazu, Ljubičić je pružio jednu od najboljih igara u karijeri protiv Federera, neosporno najboljega tenisača svijeta, koji je produžio svoj nevjerovatni niz pobjeda u finalima na čak 15.

Ljubičić je dobio prvi set zahvaljujući Federerovu lošem serviranju u 12. igri, da bi u drugom setu najbolji hrvatski tenisač svoju šansu imao kod rezultata 4:4 i 30:30 na servis Federera. No, Švicarac je u drugom i trećem setu bio izuzetno jak na svom početnom udarcu, malo je davao, a stalno prijetio Ljubičićevu početnom udarcu, što mu se isplatilo u 12. gemu drugoga seta.

U odlučujućem, trećem setu Ljubičić je držao svoj servis, iako je u dva navrata - kod 4:5 i 5:6 Federer bio na dva poena do pobjede. Najbolje poteze naš je tenisač imao na otvaranju "tie-breaka", vodio je sa 3:1 i 4:2, a potom dopustio Švicarcu da povrati izgubljeni poen, a potom napravio još jedan "mini-break" za 6:4. Na meč loptu Ljubičićev je potpuno promašio forehand, pa je Marat Safin ostao jedini tenisač koji je ove godine uspio pobijediti Rogera.

Ljubičić je Federeru pružio daleko jači otpor niego u finalu Dohe prije mjesec i pol, a naš tenisač se može pohvaliti da je Švicarca pobijedio triput (Gstaad 2001, Cinncinati 2002, Basel 2003) u osam međusobnih susreta.

Ivan će iz Rotterdama otići sa novih 35 ATP bodova i 77.350 eura nagrade, dok je Federer za pobjedu dobio 50 bodova i 147.000 eura.

Rotterdam je ponovno dokazao da je najveći dvoranski turnir na svijetu jer je čak 108.000 gledatelja u sedam dana pratilo vrhunski tenis.

Pročitajte više