Federer laganini do polufinala Madrida

ŠVICARAC Roger Federer, drugi nositelj madridskog ATP turnira iz Masters Serije, pobijedio je u četvrtfinalnom susretu argentinskog tenisača Juana Manuela Del Potra 6:3, 6:3.

Federer, pobjednika ovog turnira 2006. godine, suvereno je odradio svoj četvrtfinalni meč. S jednim oduzetim servisom u prvom i dva breaka u drugom setu, četvrtfinalni zadatak Švicarca protiv devetog nositelja turnira trajao je sat i 29 minuta.

Argentinac je osvojio 15 poena manje (53-68) od Federera, koji je posebno dojmljiv bio u drugom setu u kojem je svom protivniku prepustio samo tri poena na početni udarac. Istovremeno, Del Potro nije mogao pronaći odgovor na Švicarčeve napade na svoj drugi servis, što dokazuje osvojenih 14 od ukupno 18 poena u tim trenucima.

Već ranije je Andy Murray, četvrti nositelj turnira, izborio polufinale pobjedom protiv Francuza Gaela Monfilsa. Bilo je 6-2, 6-2.

Prvi tenisač svijeta i osvajač madridskog turnira 2005. godine, Španjolac Rafael Nadal, igra protiv sunarodnjaka Feliciana Lopeza u 20 sati.

Posljednji četvrtfinale odigrat će Ivo Karlović, postavljen za 14. nositelja i Francuz Gilles Simon.

ATP Madrid, četvrtfinale:

Murray (4) - Monfils 6:2, 6:2  

Federer (2) - Del Potro 6:3, 6:3


Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više