Federer lako protiv Ančića

ŠVICARAC Roger Federer svladao je bez poteškoća Marija Ančića u susretu 3. kola Roland Garosa 6-3, 6-4, 6-2 nakon jednog sata i 35 minuta igre.

Najbolji tenisač svijeta je protiv Ančića odigrao jedan od svojih najboljih mečeva na zemljanoj podlozi. Mario Ančić nije mu niti u jednom trenutku susreta uspio ozbiljnije zaprijetiti. Jedini break u meču Splićanin je napravio kada je imao dva seta zaostatka, i dva breaka minusa u trećem setu. No, Federer je s trećim breakom u trećem setu osigurao servis za meč, koji je sigurno realizirao. Za prva dva seta, Švicarcu su bila dovoljna dva breaka, po jedan u svakom setu.

Ančić je možda mogao i bolje odigrati, ali mu ''čarobnjak iz Basela'' nije nudio gotovo nikakve prilike. Švicarac je imao čak 37 izravnih poena i samo 14 pogrešaka. Ančić je manje zabijao (16) i više griješio (19).

Bio je ovo njihov šesti međusobni susret i peta pobjeda Federera. Ančić je bio bolji u 1. kolu Wimbledona 2002., što je bio i posljednji Švicarčev poraz u All England Clubu. No, Federer je dobio sve sljedeće međusobne susrete protiv Ančića, uključujući i četvrtfinalni u Roland Garrosu prije dvije godine. Ančić lani nije nastupio u Parizu zbog mononukleoze.

Roland Garros, 3. kolo:

Federer (1) - Ančić 6-3, 6-4, 6-2

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više