Federer maršira dalje, Šarapova ispala

JULIEN BENNETEAU je na središnjoj pozornici u Roland Garrosu pred svojim gledateljima je igrao vjerojatno najbolji tenis u karijeri, ali to nije bilo dovoljno niti za jedan set protiv svjetskog broja jedan.

No, utjeha mu ostaje što je pred svojom publikom napravio najbolji rezultat na Grand Slamu u karijeri (u posljednjih pet Grand Slam turnira je ispadao u prvom kolu op.a.). 6-4, 7-5, 7-5 za Federera dovoljno govori koliko je bilo tijesno, ali Švicarac je uvijek bio break ispred. Francuz je vraćao breakove, ali nikada nije istinski zaprijetio uzimanjem seta. U četvrtfinalu Federera čeka njegova stara "mušterija" Fernando Gonzalez. Skor od 10-1 ne sugerira ništa drugo nego polufinale.

Šarapova izgubila meč i broj jedan?

Ruska tenisačica Dinara Safina, koju trenira Hrvat Željko Krajan, pobijedila je prvu tenisačicu svijeta Mariju Šarapovu 6-7(6), 7-6(5), 6-2 u osmini finala Roland Garrosa.

Bio je to meč u kojem se teniska sreća šetala s jedne na drugu stranu mreže. Pogotovo u prva dva seta koja su okončana tie breakom.

Prvi je dobila Šarapova, drugi Dinara Safina kada je čak spasila i meč loptu. U trećem setu Marija Šarapova se utopila u poplavi vlastitih pogrešaka (46). Za polufinale Safina će igrati protiv Elene Dementijeve. Ovim porazom Šarapova bi mogla izgubiti i prvo mjesto ukoliko se u finale plasiraju Ivanović, Janković ili Kuznjecova.

Foto: AFP

Pročitajte više