Federer: Moram se bojati meča s Gonzalezom

ROGER FEDERER je pobjedom protiv Juliena Benneteau 6:4, 7:5, 7:5 izborio plasman u četvrtfinale Roland Garrosa gdje će igrati protiv Čileanca Fernanda Gonzaleza.

Veliki plus Federera prije tog meča je omjer koji ima s Čileancom u karijeri. Igrali su 11 puta i Federer je dobio čak deset mečeva. Od oga su na zemlji igrali četiri puta i sva četiri meča je dobio Federer (2004. u Hamburgu 7:5, 6:1, 2005. u Monte Carlu 6:2, 6:7, 6:4 i Roland Garrosu 7:6, 7:5, 6:2 i 2006. u Monte Carlu 6:2, 6:4).

No, zadnji njihov meč, koji je igran prošle godine na Masters Cupu dobio je Gonzalez, bilo je 3:6, 7:6, 7:5.

"Bojim se tog meča. Moram se bojati. Svi me vide u finalu, a ja do finala imam još mnogo. Gonzalez je rođen na zemlji, ovo je objektivno gledano njegova najbolja podloga i zato moram biti oprezan",  rekao je Federer i nastavio:

"Protiv Benneteau nije bilo loše, osim što sam slabije servirao. No, protiv Gonzaleza ću morati biti na višoj razini. Uostalom, on još nije izgubio na zemlji ove sezone, koliko znam",  rekao je Federer.

Gonzalez je jedini tenisač koji ove sezone nije izgubio na zemlji! Osvojio je Vina del Mar (pet pobjeda) i München (pet pobjeda), dok je u Hamburgu dobio dva meča prije predaje Nicolasu Almagru.

U Roland Garrosu je ostvario četiri pobjede što upotpunjuje niz na zemlji 16-0 ove sezone, ako ne računamo predaju kao poraz. 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više