Federer: Najvažnije da i dalje uživam u svemu

U NEDJELJU bi se opet mogla ispisivati teniska povijest, a glavni autor svega bi mogao biti švicarski tenisač Roger Federer. Slijedi mu novi finale Wimbledona.

Na središnjem terenu će zaigrati Roger Federer i Andy Roddick. Prvi će igrati sedmi finale u Wimbledonu, te će loviti šesti naslov pobjednika, dok će Roddick igrati treći put u finalu ovog turnira i treći put će mu suparnik biti Federer.

Oba tadašnja finala je Roddick izgubio, jednom 3:1, a jednom 3:0.

"Najbitnije je da uživam u tenisu. Veliki pritisak je bio na meni zadnjih godina, a sada se ipak osjećam drugačije. Lakše mi je u svakom meču kojeg igram, jer sam u Roland Garrosu osvojio nešto što se dugo čekalo", rekao je Federer i nastavio:

"Imam osjećaj da će još jedna nedjelja u Wimbledonu biti velika. Vidjet ćemo tko će slaviti, ali jedva čekam uživati u tome."

Federer bi mogućom pobjedom postao tek treći tenisač u povijesti koji je osvojio šest i više naslova pobjednika u All England Clubu.

Po sedam puta su na ovom mjestu slavili Pete Sampras i William Renshaw.

"Čuo sam, Sampras možda bude na tribinama, možda ne bude. Volio bih da je tu, jer mi je prijatelj, jer bih ga volio vidjeti", rekao je Federer.

Pročitajte više