FEDERER NIJE MOGAO PRESTATI PLAKATI "Nevjerojatno... Ispunio sam svoje snove"

Foto: Getty Images

ROGER FEDERER pobijedio je Marina Čilića u finalnom ogledu Australian Opena u Melbourneu. Švicarac je trijumfirao nakon tri sata borbe protiv Hrvata kojeg je porazio s 3:2 u setovima (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 6:1).

Današnjom pobjedom, inače devetom nad Marinom Čilićem u posljednjih deset mečeva, osvojio je šesti šampionski naslov na Australian Openu (2004., 2006., 2007., 2010., 2017., 2018.). Uz Rogera Federera, još su se jedino Novak Đoković i Roy Emerson ovjenčali sa šest titula.

Usto, Roger Federer u svojem 30. finalu osvojio je 20. Grand Slam u svojoj dugogodišnjoj teniskoj karijeri. Gledajući u globalu, više Grand Slamova u povijesti osvojile su tek Njemica Steffi Graf (22), Amerikanka Serena Williams (23) te Australka Margaret Court (24).

"Nevjerojatno... Tako sam sretan. Cijeli sam dan razmišljao o današnjem meču. Ispunio sam svoje snove. Nakon protekle sjajne godine, aktualna nije mogla bolje započeti. Nevjerojatno...", sa suzama u očima rekao je emocionalni Roger Federer, dok mu je publika ovacijama iskazivala poštovanje.

"Čestitao bih Marinu Čiliću na još jednom izvrsnom turniru, ali i na trećem mjestu na ATP ljestvici. Bravo, samo tako nastavi i dalje", gospodski je istaknuo Švicarac okrenuvši se prema Hrvatu.
 
"Zahvalio bih svima. I publici, i organizatorima, i volonterima. Iznova sam se uvjerio koliko ljudi zapravo vole tenis. Čast je ponovno doći u Melbourne", izjavio je pa se izravno obratio gledateljstvu.
 
"Ispunjavate arene, činite me nervoznim te me tjerate da i dalje trajem. Hvala vam. Hvala vam na svemu", poručio je, suzdržavši se od plača.
 
"Hvala mojem stručnom stožeru. Volim vas!" jecajući je završio i pritom dopustio da ga obuzmu suze radosnice. Publika mu je potom aplaudirala još nekoliko sljedećih minuta. 
 

Pročitajte više