Federer otkazao Dubai, Ljubičić na Hernycha

NAJBOLJI svjetski tenisač, Švicarac Roger Federer, otkazao je nastup na ATP turniru u Dubaiju koji se igra sljedećeg tjedna zbog plućne infekcije. "Federer je posjetio liječnika, koji mu je savjetovao da zbog plućne infekcije preskoči turnir u Dubaiju", objasnio je dužnosnik ATP-a Stephen Duckett.

Federer je bolest zadobio prošlog tjedna, te se nije uspio oporaviti kako bi zaigrao na ATP 500 turniru s nagradnim fondom od dva milijuna dolara, na kojem je dosada četiri puta bio pobjednik, te je ukupno uknjižio 25 pobjeda i samo tri poraza. Federer je u Dubaiju 2005. godine u finalu pobijedio Ivana Ljubičića, a naslove je još osvajao 2003., 2004. i 2007. godine.

Očekuje se da će pauzirati u sljedeća dva tjedna, što znači da bi se tenisu trebao vratiti tek sljedećeg mjeseca na prvom ovogodišnjem ATP Masters 1000 turniru sezone u Indian Wellsu. Umjesto njega, u turnir je kao "sretni gubitnik" ušao Čeh Jan Hernych, a Federerovo mjesto u ždrijebu zauzeo je Španjolac Tommy Robredo, koji će u 1. kolu igrati protiv Francuza Juliena Benneteaua.

Hrvatske uzdanice u Dubaiju bit će Marin Čilić, koji na startu ide na francuskog veterana Arnauda Clementa, te Ivan Ljubičić, kojem je ždrijeb dodijelio baš Hernycha. Njih dvojica igrali su dosad dva puta na ATP turnirima, a ukupno tri meča. Svaki puta je bolji bio hrvatski tenisač.

Pročitajte više