Federer: Ovoga puta neću podcijeniti Ančića

ČAK NI Rogeru Federeru nije bilo lako gledati današnju dramu koja je završila sretno za Marija Ančića. Neuništivi Švicarac sad će se morati još jednom suočiti s posljednjim tenisačem koji ga je pobijedio na travi, a da je mogao birati protivnika sigurno bi radije igrao protiv Verdasca.

2002. godina bila je davno i Federer onda nije bio tenisač kakav je danas, ali i Mario Ančić u međuvremenu je puno napredovao, a baš je proteklog tjedna na Wimbledonu pokazao da se sasvim oporavio od mononukleoze koja ga je prošle godine prikovala za krevet.

"Potpuno sam ga podcijenio kad sam 2002. igrao protiv njega", priznao je Federer novinarima u All England Clubu. "Iznenadio me. Ančić je tada odigrao odličan meč. Bio sam malo šokiran, nisam uopće znao što mi se događa. Danas je Ančić znatno drugačiji igrač. Više nije toliko dobar na osnovnoj crti, ali jako je ofenzivan tenisač s ubojitim servis-volejem", kazao je Federer.

Svjetski broj jedan prisjetio se njihovog posljednjeg meča u Parizu kad ga je, kako kaže, "pobijedio bez ikakvih problema". No, u Wimbledonu je Mario uvijek najbolje raspoložen. "Pobijedio sam ga i ovdje prije nekoliko godina, ali tada sam igrao jako, jako dobro. Vidjet ćemo što će biti. Ja sam svojom igrom zadovoljan, s njim se ne opterećujem".

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više