Federer pokvario Ljubičićevo rođendansko slavlje

FEDERER je opet onaj stari, nepobjedivi, lagan i brz na nogama, fokusiran, ambiciozan, agresivan i gotovo nepogrešiv. Švicarac je Ljubičića pobijedio sa 6:3, 6:4.

"Face lifting” njegove igre je potpun. Ljubi ni na 29. rođendan nije darovao gotovo ništa. Protiv takvog Federera doći do pobjede je skoro "mission impossible", makar Ivan Ljubičić nije igrao slabo. Naprotiv, da je ovako igrao prošle godine sigurno bi ostao tamo gdje spada - među 10 najboljih na svijetu.

Ekspresno otvarajući meč svojim servis gemom, Roger Federer dao je do znanja da nema namjeru prekidati niz od 8 pobjeda protiv hrvatskog tenisača. Već na prvom servis gemu Ljubičića svjetski br. 1 je zaprijetio sa 15-40. No Ljubo je kombinirajući prvi i drugi servis uspio to izvući, čak je u na Federerov servis kod 30-30 imao priliku da dođe do break lopte, no Švicarac je pokazao sve najbolje od svog tenisa. Ovog puta za razliku od prethodnih mečeva s Ljubičićem je vrlo sigurno kontrolirao najjači adut hrvatskog tenisača – servis. Već je u četvrtom gemu servis hrvatskog tenisača doživio slom nakon dva promašaja, beckendom i forhendom sa zadnje linije.

Break (za 4:1) Federer potvrdio je još jednim uvjerljivim servis gemom i tu je praktički bio kraj priče u prvom setu koji je trajao nešto manje od pola sata.

Ljubo nije razočarao

U drugom setu je Federer express je još brže startao, sa 3:0. No Ljubo se nije dao. Uspio je vratiti jedan break igrao vrlo solidno, ali je to ovoga puta protiv  Federera ipak nije bilo dovoljno za potpuni povratak u meč. Statistika će reći da je Švicarac ipak napravio više pogrešaka 19-17, ali tek u završnici meča. No dominirao je winerima 27:19. Posljedica sjajnog reterna su i 11 break lopti (3 iskorištene), a Ljubo je samo tri puta ugrozio Federerov servis, jednom uspješno. No bez obzira na statistiku slika je prilično jasna i Federer i naš Ljubo su na tragu svog najboljeg tenisa.

Federer koji je tri puta osvajao titulu u Indian Wellsu u četvrtfinalu igrat ce protiv Tommy Haasa koji je eliminirao Andyja Murrayja (pobjednika nad Karlovićem).

Momir Jelovac
Foto: AFP

Pročitajte više