Federer prejak za Ljubičića

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić nije uspio osvojiti milijun dolara vrijedan ATP turnir u katarskoj Dohi. Bolji od njega je u finalnom dvoboju bio prvi nositelj i prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer sa 6:3, 6:1 za nešto više od sat vremena.

Ljubičiću je ovo drugi poraz u finalu Dohe, prošle godine svladao ga je Francuz Nicolas Escude.

Od samoga početka meča Federer se nametnuo kao mnogo bolji igrač, te već pri svom vodstvu od 1-0 stigao do dvije "break-lopte". No, Ljubičić se iz te prve neugodne situacije uspio izvući dobrim servisima.

Švicarac je do ključne prednosti u prvom setu stigao oduzevši servis Ljubičiću pri vodstvu 3-2. Tada je naš igrač nakon vodstva 30-0 dozvolio Federeru osvajanje četiri uzastopna poena na njegov servis, te samim time i "break".

Kada u sljedećoj igri Ljubičić nije uspio vratiti "break" iako je za to imao tri vezane prilike, njegova se igra raspala, te je do kraja meča osvojio tek dvije igre.

Početkom drugoga seta Ljubičić je izgubio servis dvostrukom servis pogreškom, te je Federer u svakoj igri na servis našega igrača dolazio do prilike za obrat, a dva puta mu je to i uspjelo.

Pročitajte više