Federer spojio nekoliko legendi i stvorio savršenog tenisača

Foto: Guliver Image/Getty Images

ZA mnoge je Roger Federer najbolji tenisač svih vremena. Švicarac je proveo 310 tjedana na 1. mjestu ATP ljestvice, od toga 237 tjedana zaredom. Osvojio je ukupno 103 turnira, od toga 20 Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji, što je najviše u povijesti muške konkurencije. Također, Federer je jedan od osmorice muških tenisača koji su osvojili sva četiri Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji. Uz Agassija, Connorsa, Nadala i Đokovića jedini je tenisač koji je Grand Slamove osvojio na tri različite podloge (zemlja, trava i tvrde podloge).

Federer je proglašen četiri godine zaredom (2005.-2008.) najboljim svjetskim sportašem.

Legendarnog Švicarca su pitali kakve bi karakteristike trebao imati savršen tenisač. Federer je spojio najbolje osobine nekoliko teniskih legendi kako bi stvorio idealnog tenisača.

''Trebao bi imati forhend Fernanda Gonzaleza, osjećaj Marcela Riosa, servis Johna Isnera ili Petea Samprasa, bekend Agassija ili Đokovića, borbeni duh Rafe Nadala, volej Stefana Edberga ili Roda Lavera te mirnoću Bjorna Borga. Sebe ne bih gurao'', kazao je Federer.

Pročitajte više