Federer: Teško je kad izgubiš meč, a ne izgubiš servis

ROGER FEDERER prolongirao je odgovore na pitanja o vlastitoj formi i analizi sezone nakon poraza od Ive Karlovića u Cincinnatiju za razdoblje poslije US Opena.

"Bit će teško prosječnu sezonu učiniti sjajnom do kraja godine"

Federer je pokazao razočaranje, ali ne i iznenađenje pobjedom Ive Karlovića.

"Nisam prvi kojemu se to dogodilo. A osobito to ne treba čuditi kad je s druge strane momak kao Ivo",  izjavio je nastavivši:

"Neizvjesni mečevi protiv njega uvijek su opasni. Znao sam to savršeno dobro od ranije."

"Volio bih se malo posvetiti treningu, međutim sad za to nema vremena. Moram gledati prema Olimpijskim igrama. Analizi vlastite igre ove sezone posvetit ću se nakon Olimpijskih igara i US Opena."

"Bit će to težak put. Otići skroz do Kine pa onda u New York. No, radujem se nastupu na Igrama i US Openu. Radi se o turnirima koji mogu sezonu od prosječne učiniti sjajnom. Nadam se da nešto mogu preokrenuti u nekoliko sljedećih tjedana",  završio je još kratko vrijeme prvi tenisač svijeta.

Nadal: Roger baš nije imao sreće u trećem setu

Činjenica da je izgubio prvi meč u životu u kojem je dobio sve gemove na svom servisu razočarala je Švicarca. I ne samo njega već i vjerojatnog nasljednika na svjetskoj jedinici.

"Roger baš nije imao sreće u trećem setu. Izgubio je samo dva poena na svojim servisima tijekom cijelog seta i izgubio meč. To je ono loše u tenisu",  izjavio je Rafael Nadal, vjerojatni Federerov nasljednik na svjetskom vrhu poslije dominacije duge 235 tjedana, i to već od ponedjeljka.

"Da, sada sam u dobroj poziciji za prvo mjesto. Do kraja godine Roger bi morao pobijediti na svim turnirima da bi ostao broj jedan. No, ne mislim o tome previše. Mislim kako još više poboljšati igru",  zaključio je Nadal.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više