Federer treći put zaredom osvojio Wimbledon

ROGER FEDERER podigao je po treći puta u svojoj karijeri pehar pobjednika Wimbledona.

On je u finalnom meču na najpoznatijem svjetskom turniru u tri seta svladao Andya Roddicka sa 6:2, 7:6, 6:4.

Poraženi finalist Andy Roddick je nakon meča izjavio: "Sad sam više raspoložen za pivu nego za čavrljanje. Federer je jednostanvno bolji i točka, ja sam sve dao što imam. On je toliko kompletan da nemate opciju da igrate protiv njega. Jedino ako ga udarim."

"Nadam se da ću doći i osvojiti Wimbledon jednom" - dodao je Roddick.

Nakon njega se publici obratio pobjednik Federer: "Izgleda da ipak mogu bolje, iako sam prošle godine na ovom mjestu rekao da je to bio moj vrh. Šteta za Roddicka, igrao sam najbolje što mogu i vrlo sam ponosan što sam ovaj pehar uzeo po treći put. Bilo je lakše ovaj osvojiti nego drugi po redu prošle godine."

"Silno sam želio ovaj trofej. Možda ću jednom osvojiti i četvrti, ali već je i ovo fantastično. Trava je moja podloga, ne znam što bih rekao, jednostavno - presretan sam!"

Federer je dominirao gotovo čitavim tijekom susreta. Roddick je bio ravnopravan u prom setu do 2-2, da bi potom Švicarac dva puta ostvario "break" i za samo 22 minute riješio prvu dionicu u svoju korist sa 6-2.

Prava borba viđena je u drugom setu kada je Roddick jedini put u meču uspio oduzeti servis Federeru, ali i Federer je uspio napraviti jedan "break", pa je o pobjedniku odlučivano u "tie-breaku". A u njemu je potpuno dominirao Federer, osvojio je sva četiri poena na Roddickov servis, pa Amerikancu nisu pomogla dva "mini-breaka" koja je napravio.

U trećem setu Roddick je ubacio čak 21 od 26 prvih servisa, ali Federer je ipak uspio kod 3-3 napraviti "break" i po treći put zaredom osvojiti najvredniji teniski trofej.

Roddicku je ovo bio drugi nastup u finalu Wimbledona i drugi poraz. I lani je bolji od njega bio sjajni Federer.

Pročitajte više