Federer dvije pobjede udaljen od Lendla

ROGER FEDERER savladao je Amerikanca Mardyja Fisha 6:1, 3:6, 6:3 u 3. kolu skupine B ATP Finalsa u Londonu i tako se u polufinale završnog turnira osmorice najboljih plasirao sa stopostotnim učinkom. "Čarobnjak" iz Basela osigurao je plasman u polufinale i prvo mjesto u skupini već i ranije, ali i protiv Fisha nije prepustio stvari slučaju.

Nakon što je prohujao prvim setom prepustivši suparniku tek jedan gem, u drugom je Federer malo pao u igri, da bi u trećem setu breakom u drugom gemu došao do prednosti koju je potom sačuvao do kraja. Bio je ovo osmi međusobni susret između ove dvojice igrača i sedma pobjeda Federera. Fish je jedini put uspio pobijediti Švicarca 2008. godine u polufinalu Indian Wellsa.

Pobjedom nad Fishom Federer je popravio svoj ukupni omjer u karijeri na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta na 37:7. Ivan Lendl vlasnik je najvećeg broja pobjeda na turniru koji je nekad nosio ime Masters, a danas se zove ATP Finals. U karijeri je Lendl na omjeru 39-10. Federer je poput Lendla i Samprasa osvojio pet naslova (2003., 2004., 2006., 2007., 2010.), a kako trenutno igra, mogao bi i do rekordnog šestog.

Ove je sezone Švicarac neporažen u dvorani, a pobjeda protiv Fisha bila mu je 14. u isto toliko dvoboja. Podsjećamo, u London je došao nakon osvojenih naslova u Baselu i Parizu. U večernjem međusobnom dvoboju drugog putnika u polufinale iz B skupine odlučit će Španjolac Rafael Nadal i Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Federer: Danas sam se malo više mučio

"Sretan sam što sam uspio pobijediti zbog momentuma za polufinale koji je za nekoliko dana", komentirao je Roger Federer nakon pobjede nad Mardyjem Fishom (6-1, 3-6, 6-3) u 3. kolu skupine B ATP Finalsa u Londonu. Iako je Federer i ranije osigurao plasman u polufinale, ovom pobjedom je zadržao niz nepobjedivosti u dvorani u 2011. godini (14-0), te ga još dvije pobjede dijele od rekordnog šestog naslova na završnom turniru osmorice najboljih.


"Prvi set nije bio tako jednosmjeran kako rezultat govori, a u drugom setu on je igrao odlično. Zaista je počeo pogađati brojne teške udarce. Mislio sam da je sposoban zadržati taj ritam i u trećem setu. Zato sam bio sretan što sam došao do ranog breaka. Definitivno sam se malo više mučio danas, ali mislim da je to bilo zbog spomenutih okolnosti i zato što je Mardy igrao dobro većinu meča",komentirao je Federer.

Fishu je ovo bio premijerni nastup na ATP Finalsu, a okončao ga je bez ostvarene pobjede. "Mislim da sam se dobro natjecao. Bila je to teška skupina. Danas sam izgubio od čovjeka koji je igrao jako dobro. Uživao sam u nastupu, uživao sam što sam bio dio osmorice igrača ovdje. Uživao sam što sam igrao u periodu godine kada više nitko ne igra. Ovdje imamo svoje vlastite svlačionice, naša imena na ručnicima, a za mene se to ne događa svake godine. Puno dečki ovdje to je doživjelo puno puta, ali ja nisam i zato to još više cijenim. Znam da postoji šansa da nikad više ovdje ne zaigram i zato sam htio dati sve od sebe", zaključio je Fish.


ATP Finals, 3. kolo:

skupina B

Federer – Fish 6-1, 3-6, 6-3

Nadal – Tsonga (kasnije)

Redoslijed: 1. Federer 3-0 (6-2 u setovima, 41-25 u gemovima), 2. Tsonga 1-1 (3-2, 25-21), 3. Nadal 1-1 (2-3, 19-26), 4. Fish 0-3 (31-44)

Pročitajte više