BELLATOR 214

Fedor Emelianenko: Slava UFC-a je izmišljena

Foto: EPA

NAKON otvorenog treninga glavne zvijezde Bellatora 214, koji ćemo ovog vikenda pratiti u kalifornijskom Inglewoodu, legendarni Fedor Emelianenko i aktualni prvak poluteške kategorije Ryan Bader, družili su se s novinarima.

Sutra se bore u finalu teškaškog Grand Prixa.

Koja je najopasnija stvar koju Ryan Bader nosi u ovaj meč?

“Najopasnije je što je riječ o borcu koji razmišlja u svakom detalju tijekom meča, vrlo je pametan i ide direktno po ostvarenje svog cilja”, odgovara bivši Pride prvak, Fedor Emelianenko te dodaje kako će sve runde ovog meča biti vrlo važne, a ne samo prva, kao što mnogi predviđaju, piše Fight Site. 

Hoće li prije umirovljenja "Posljednji Imperator" odraditi još jedan meč u Rusiji? Njegov oproštaj je stalna tema. Mnogi bi ga voljeli još jednom vidjeti u ringu s Mirkom Filipovićem.

“Ne razmišljam o tome. U ovom trenutku imam ugovor s Bellatorom i za njih nastupam na američkom kontinentu"

U SAD sljedeći mjeseci ide i Cro Cop, na dugoočekivani fajt protiv Roya Nelsona, u istoj organizaciji.

White: Bio mi je opsesija, želio sam ga više nego navijači 

Ni Fedor ni Cro Cop ne žale za UFC-om, trenutno najpopularnijom promocijom na svijetu. Fedor nikada nije nastupio u UFC-u, pregovori nisu uspjeli. Ruski borac od Dana Whitea odmah je dobio meč s Brockom Lesnarom, teškaškim prvakom, dva milijuna dolara po borbi i dobar dio od tv-prihoda za svaku glavnu borbu večeri. Fedor je tražio je da njegova promocija M-1 Global uđe kao partner u organizaciju, a White to nije mogao podnijeti. "Želio sam ga više nego fanovi UFC-a, bio mi je opsesija", rekao je White.

Fedor smatra da je slava UFC-a lažnog sjaja. 

“Apsolutno ne žalim i nemam nikakvu želju boriti se u UFC-u. Ja sam dio Bellatora, ovdje mi se sviđa i imam dobar odnos sa šefom Scottom Cokerom. Prije svega, za mene slava UFC-a je izmišljena. U Bellatoru imaju dobar odnos s borcima, ponašaju se prema borcima vrlo korektno. Smatram da je Bellator najbolja promocija.

Na dodatna pitanja, nije iznio detalje.

“Ne mogu ići tako daleko Dok sam imao direktan kontakt s top menadžerima u UFC-u, to mi je bilo dovoljno da donesem svoje zaključke. I da mogu donijeti konačnu odluku. Mislim da je najbitnije za UFC da uspostavi normalan odnos prema borcima. I moraju ispunjavati obaveze i obećanja prema njima", zaključio je Fedor.

Pročitajte više