Fedor na 110 kg: Radio sam malo više s girijama

FEDOR EMILIANENKO narednog će vikenda u Moskvi pokušati prekinuti katastrofalan niz poraza i udahnuti malo života svojoj posrnuloj karijeri.

Protivnik na M-1 Global turniru mu je nekadašnji UFC-ov kandidat za naslov prvaka, Jeff Monson. U razgovoru za Lowkick, nekoć najbolji borac svijeta se osvrnuo na nadolazeći susret.

“Ne volim govoriti o slabostima drugih boraca. Takve stvari ćemo saznati tijekom borbe. Jeff Monson je fizički iznimno snažan i vrlo je kvalitetan na parteru i kada je u pitanju hrvanje, ali i kada je u pitanju BJJ. On je protivnik koji taktički pristupa svakom dvoboju”, objasnio je Fedor.

Upitan o nabacivanju pokojeg kilograma što je vidljivo prema njegovim posljednjih fotografijama, Emelianenko odgovara da se radi o malo više rada s utezima. Navodno bi u meč s Monsonom trebao ući sa 110 kg.

“Ne znam je li to bilo slučajno ili namjerno, no dogodilo se prirodnim putem. Radio sam malo više s girijama  u čemu zaista uživam. To je razlog nabijanja mišićne mase. Uvijek vrlo brzo dobijem kilograme, to mi nikada nije bio problem.”

Osim na meč protiv Monsona, ruski borac se ovih dana koncentrira i na gradnju svoje obiteljske kuće.

“Trenutačno mi je glavni cilj sagraditi do kraja kuću i preseliti se tamo s obitelji. Želim više vremena provoditi s njima – sa svojom suprugom i kćerima”, zaključio je Fedor.

Prema riječima glavnog i odgovornog u M-1 Globalu, Vadima Finkelsteina, Olimpijski centar u Moskvi je već rasprodan, a karte je kupilo oko 22 tisuće ljudi. Ima li bolje pozivnice za povratak “ruskog medvjeda” u svoju domovinu?

Pročitajte više