Fedor se uoči meča karijere pomirio s bratom Aleksanderom

FIGHT SITE ekskluzivno doznaje da dva brata Emelianenko ponovno zajedno treniraju i to u malom ruskom gradu Kislodovsku koji se nalazi na jugozapadu zemlje između Crnog mora i Kaspijskog jezera.

Fedor Emelianenko posljednji dio priprema za dvoboj protiv Dana Handersona, koji je na rasporedu 30. srpnja u Chicagu, odrađuje sa svojim bratom Aleksanderom. Fight Site ekskluzivno doznaje da dva brata Emelianenko ponovno zajedno treniraju i to u malom ruskom gradu Kislodovsku koji se nalazi na jugozapadu zemlje između Crnog mora i Kaspijskog jezera. Očito se nakon dva teška poraza u karijeri, nekoć najbolji MMA borac današnjice, odlučio vratiti korijenima i pomiriti sa bratom.

Dvojac je nekoliko godina bio razdvojen, a u javnost su curile razne informacije; pa čak i da uopće ne razgovaraju. Razlog svađe navodno je bio neuredan Aleksanderov život koji mu stariji brat konstantno nabijao na nos. I dok je Fedor ostao u svom Stary Oskolu, njihovom rodnom gradu, njegov brat se preselio u St. Petersburg gdje se i oženio.

“Naši životni putevi su se razišli”, izjavio je jednom prigodom “Posljednji Imperator” koji nije volio previše razgovarati o ovoj bolnoj temi.

I profesionalni život im se potpuno razdvojio. Nakon zajedničkih nastupa u Japanu i legendarnom Prideu, Fedor je karijeru nastavio na američkom kontinentu. Iako se činilo da će i Aleksander poći istim putem, on nikada nije dobio dozvolu za nastup u SAD-u. Razlog je Hepatitis C od kojeg boluje nekoliko godina i zbog kojeg mu Atletske Komisije u Americi nikada neće izdati potrebnu licencu za nastup. Aleksander je, doduše, demantirao ovu dijagnozu, no ostaje činjenica da se posljednjih godina orijentirao isključivo na nastupe u Europi.

I on je, baš kao i Fedor, u posljednjem dvoboju pretrpio poraz. 18. prosinca 2010. je u ruskom Khabarovsku svladan od strane legendarnog K-1 udarača Petera Grahama što mu je bio prvi podbačaj u četiri godine i meča s Fabricijom Werdumom.

Ekskluzivne fotografije, baš kao i izvještaji koji stižu iz Kislovodska, dokazuju kako su braća Emelianenko opet u idiličnim odnosima. 29-godišnji Aleksander je skinuo nekoliko kilograma i podsjeća na najbolje dane kada se borio protiv imena kao što su Mirko Filipović, Josh Barnett, Sergei Kharitonov… Fedor je navodno sretan jer mu u najvažnijem meču karijeri pomaže njegov brat. Najbolje rezultate obojica su postizali kada su se zajedno pripremali i činili okosnicu Red Devil tima.

Pročitajte više