Fedor uči taekwondo

SVJETSKI prvak u ultimate fightu, "ruski medvjed" Fedor Emelianenko, po prvi put je posjetio Južnu Koreju, gdje je novinarima kazao kako je počeo učiti taekwondo. "Učim taekwondo kako bih postao još jači." - kazao je ruski razbijač, koji je prošle godine u rujnu svladao našeg najboljeg borca Mirka Filipovića.

Prideov prvak u teškoj kategoriji odsjeo je u hotelu Lotte u Seoulu, gdje se nakratko zadržao u razgovoru s novinarima koji prate borilačke sportove.

"Iako i dalje mislim da je ruski sambo najmoćnija borilačka disciplina, ali želim poboljšati svoje sposobnosti udaranja nogom, pa sam se trenutno fokusirao na taekwondo." - kazao je Fedor.

"Ako trenirate borilačke vještine, ne smijete zanemariti taekwondo." - dodao je Fedor, koji je u Koreju doputovao u društvu svog brata na poziv korejskog sambo udruženja.

Sambo je jedinstvena ruska borilačka vještina, a riječ sambo je skraćenica pojma "samoobrana bez oružja".

Korejski portal Chosun.com ističe kako je pobjedom nad hrvatskim borcem Mirkom Filipovićem, kojeg opisuje kao "majstora high-kicka", Fedor dokazao da je uvjerljivo najbolji borac na svijetu.

Index.hr/Chosun.com

Pročitajte više