Felipe Massa: Opljačkan sam, naslov 2008. trebao je biti moj

Izbacivanje Flavia Briatorea iz Formule 1, te petogodišnja suspenzija Symondsu zbog prevare na VN Singapura prošle godine nije kraj priče o toj kontroverznoj utrci. Sad se oglasio Felipe Massa, koji je direktna žrtva Piqueove simulirane nesreće.

"Renault je počinio pljačku, ali FIA ipak nije odlučila utjecati na rezultat te utrke. Moje je mišljenje da je to trebalo napraviti, jer sam izgubio naslov za jedan bod. Kao šta kažem, to je pljačka. Juventusu je zbog prevare oduzet naslov i izbačeni su u Serie B, Formula 1 trebala bi slijediti primjere iz nogometa kad je u pitanju varanje", rekao je Massa, koji se u Brazilu oporavlja od ozljede glave i oka.

"Ponašanje Nelsona Piqueta bilo je tada neprihvatljivo, a o svemu je progovorio tek nakon godine dana. Nikad ne bih pristao na to da isprovociram sudar samo da bih dobio produženje ugovora. Lijepo je to što je sve priznao, no to se dogodilo tek sada", dodao je Brazilac, koji će sljedeće godine biti u momčadi baš s vozačem zbog kojeg je sve inscenirano - Fernandom Alonsom.

"S Kimijem sam imao odličan odnos iako je on tip koji ne priča puno. Vjerujem da će isto biti s Alonsom", rekao je Massa pa se osvrnuo na njihov sukob 2007. godine na Nürburgringu.

"Kišilo je, išao sam mu čestitati, a on me napao. Kasnije se ispričao i između nas nema baš nikakvih problema".

Massa se na stazu vratio vozeći kart. Nije isključeno da će biti na stazi u zadnjoj utrci sezone u Abu Dhabiju.

"To je moguće, no teško da će biti tako. Liječnici mi govore da se brzo oporavljam, no još mi ne žele dati dozvolu da se vratim na pistu", završio je Massa.

Pročitajte više