Fellaini spasitelj Uniteda, Juventus i oba Manchestera osigurali prolazak

Foto: EPA-EFE

MUČIO se Juventus gotovo cijelu utakmicu protiv Valencije da bi golom Marija Mandžukića u 59. minuti došao do pobjede 1:0 vrijedne osmine finala. Tražili su domaćini tri penala u prvom poluvremenu, spasio ih je golman, Valenciji je poništen i gol, no prvo mjesto vrlo je izgledno za Staru damu.

Imali bi ga u rukama da Marouane Fellaini u 91. minuti nije zabio za Manchester Uniteda protiv Young Boysa za 1:0. Švicarci su se držali svih 90 minuta, a onda poklekli u 91. poslije akcije Lukakua i Fellainija.

U zadnjem kolu Juventus gostuje kod Young Boysa i potrebna im je pobjeda ako Manchester United pobijedi Valenciju u gostima.

Juventus - Valencia 1-0 (Mandžukić 59)

Manchester United - Young Boys 1-0 (Fellaini 90+1)

Standings provided by Sofascore LiveScore

Hoffenheim - Šahtar 2-3 (Kramarić 17, Zuber 40/ Ismaily 13, Taison 15, 90+3)

Lyon - Manchester City 2-2 (Cornet 55, 81/ Laporte 62, Aguero 83)

U skupini F palo je devet golova u dvije utakmice. Šahtar je u 93. minuti slomio Hoffenheim Andreja Kramarića 3:2 golom Taisona.

Šokantno za Nijemce bilo je u 14. i 15. minuti kada su Ismaily i Taison u samo dvije minute zabili dva gola, no onda je Andrej Kramarić u 17. lijepo smanjio na 1:2. Zuber izjednačuje na 2:2 i kad se činilo da je to sve od golova, ukazao se Brazilac Taison i tako debitanta u Ligi prvaka izbacio iz konkurencije za prolazak skupine.

Manchester City izvukao se kod Lyona remijem 2:2. Poveli su Francuzi u 55. preko Corneta, da bi Laporte sedam minuta kasnije izjednačio.

Lyon je u 81. ponovno poveo golom sjajnog ofenzivca Corneta, no vodstvo su držali dvije minute kada se ukazao Sergio Aguero i postavio konačnih 2:2.

U zadnjem kolu Cityju je dovoljan bod na Etihadu protiv Hoffenheima, a Lyon i Šahtar će u Donjecku igrati za drugo mjesto u skupini.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više