Fenerbahče objavio: UEFA će istražiti Bebekovo suđenje

Foto: Screenshot

UOČI sudara Turske i Hrvatske u prvom kolu Europskog prvenstva, ponovo se aktualizirao skandal s hrvatskim nogometnim sucem Ivanom Bebekom kojeg je Fenerbahče prijavio UEFA-i zbog katastrofalnog suđenja u okršaju s Bragom u Europa ligi ove sezone.

Turski velikan objavio je na službenoj stranici dopis UEFA-e u kojem europska nogometna federacija najavljuje istragu Bebekovog suđenja na spornom susretu osmine finala.

Braga je tada slavila s 4:1, Bebek je isključio čak trojicu igrača Fenerbahčea i dosudio penal za Bragu. Turski klub je osim istrage, zbog sumnje u namještanje, zatražio i ispis poziva s Bebekovog mobitela.

Bebekov mobitel bio je već prisluškivan tijekom USKOK-ove akcije u kojoj su uhićeni čelnici HNS-ove sudačke orgnizacije Željko Širić i Stjepan Djedović nakon što je otkriveno kako su primali mito za namještanje "poštenog suđenja" u HNL-u. Bebek je u Hrvatskoj u Širićevo vrijee imao ekskluzivno pravo sam birati svoje pomoćnike.

Bebek je i ranije imao propusta u europskim utakmicama, a nakon 2015., kada je sudio Ligu prvaka, degradiran je u Europa ligu.

Ovo je novi udarac na ugled hrvatskih sudaca koji ni na Euru u Francuskoj neće imati svoje predstavnike, iako ih tamo po tko zna koji put imaju i Slovenija i Srbija.
 

Pročitajte više