Fenerbahce otpustilo Rapaića jer im "nije bio od koristi", Kovač na izlaznim vratima Bayerna

HRVATSKI nogometni reprezentativac Milan Rapaić raskinuo je ugovor s turskim Fenerbahceom i može potražiti novi klub, objavili su iz kluba.

´U skladu s potrebama kluba i Rapaićevom željkom da napusti Fenerbahce ugovor je sporazumno raskinut. Rapaić se žalio što ne igra, a razlog tomu je bio taj što nam nije bio od koristi´, izjavio je Saddettin Saran, direktor Fenerbahcea.

"Rapaićevo nezadovoljstvo statusom u momčadi imalo je negativan utjecaj na čitavu momčad." 

Rapaić je u Fenerbahce stigao u ljeto 2000. godine i nakon dviju dobrih sezona u kojima je u 68 nastupa postigao 16 golova, ove godine nije uživao povjerenje kako bivšeg trenera Wernera Loranta, tako niti njegova nasljednika Oguza Cetina. Na dvanaest utakmica postigao je svega jedan gol, a Fenerbahce se nalazi na 6. mjestu ljestvice turskog prvenstva.

Rapaić je slavu stekao u Hajduku, s kojim je osvojio tri prvenstva i dva kupa, nakon čega se prodao u Perugiu, gdje je igrao četiri sezone. Bio je jedan od rijetkih zapaženih hrvatskih igrača na posljednjem SP-u, nakon čega je u Barićevoj selekciji igrao razočaravajuće.

Kovač na izlaznim vratima Bayerna?

Hrvatski reprezentativac Niko Kovač već je duže vrijeme nezadovoljan svojim statusom u njemačkom prvoligašu Bayern Muenchenu.

Na pripremama u Marbelli Kovač je priprijetio da će otići iz kluba ukoliko ne dobije veću minutažu na utakmicama.

"Budući da nisam puno igrao, imao sam vremena razmišljati te sam zaključio da sam predobar kako bih četiri godine svoje nogometne karijere proveo na klupi", izjavio je Kovač koji je ugovorom vezna za Bayern do 2005. godine.

Prvoligaš Wolfsburg, koji je jesenski dio prvenstva završio točno na sredini ljestvica, na 9. mjestu, želio bi vidjeti Niku Kranjčara u svojim redovima.

Sasvim je moguće da do tog transfera dođe jer Bayern želi kupiti Wolfsburgova obrambenog igrača Tobiasa Raua, no nije spreman za njega izdvojiti oko 4 milijuna eura koliko Wolfsburg za njega traži.

Kako bi Rau dobio šansu u Bayernu, Wolfsburg bi bio zadovoljan s milijun eura i Nikom Kovačem u svom dresu.

Pročitajte više