koronavirus u sportu

Fenomen s Dalićevog popisa je na pretragama srca nakon zaraze koronom

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

LUKA SUČIĆ, sjajni mladi (19) veznjak Salzburga i U-21 reprezentacije Hrvatske, kojeg je krajem prošle godine i Dalić zvao u seniorsku nacionalnu momčad, na srčanim je pretragama nakon što se zarazio koronavirusom. Austrijski novinari pitali su nakon jučerašnje prijateljske pripremne utakmice Matthiasa Jaisslea, trenera austrijskog prvaka, zašto u momčadi nije bio Sučić.

Sučića nema još od početka godine, kada se zarazio koronom

On se zarazio još početkom godine te od tada ne trenira, a trener je odgovorio: "Luka mora napraviti dodatne pretrage, između ostalog i srca EKG-om, kako bismo bili sigurni da će sve biti u redu. Već mu je danas puno bolje nego što mu je bilo prethodnih dana i nadam se da će moći igrati barem dio sljedeće utakmice."

Dosta igrača Salzburga je zaraženo, ali samo Sučić ide na pretrage srca

Austrijanci ističu da Jaissle nije razjasnio je li Sučić još uvijek bolestan ili je spomenuti pregled samo mjera predostrožnosti. Dodaju kako je u posljednje vrijeme puno igrača najboljeg austrijskog kluba zaraženo koronom, ali da je Sučić prvi koji nakon toga mora ići na srčane pretrage.

Spektakularnim početkom u mladoj reprezentaciji zaradio poziv u seniorsku

Sučić, Hrvat rođen u Linzu, briljira ove sezone u klubu i reprezentaciji. Za prvaka i lidera austrijske Bundeslige koji se plasirao u nokaut-fazu Lige prvaka odigrao je 27 utakmica uz dva gola i tri asistencije. Za mladu reprezentaciju debitirao je u rujnu i u prve četiri utakmice postigao toliko golova te namjestio još dva.

Nije čudno da ga je nakon ovako spektakularnog početka u mladoj reprezentaciji zvao i izbornik seniorske. Iako je još uvijek tinejdžer, Sučića referentni Transfermarkt procjenjuje na 13.5 milijuna eura.  

Grafika: Sofascore za IndexSport

 

Pročitajte više