NBA

Fenomenalni Bogdanović u društvu Curryja, Giannisa i Duranta

Foto: EPA-EFE

HRVATSKI košarkaš Bojan Bogdanović igra najbolju sezonu u NBA karijeri.

Sjajni šuter Utah Jazza bilježi 17.8 poena, četiri skoka te 1.5 asistencija po utakmici. Jedan je od ključnih igrača ekipe koja drži treće mjesto u Zapadnoj konferenciji i nada se otići do samog kraja.

Jedna grafika otkriva koliko je ove sezone Mostarac ubojit. Revni NBA analitičari su izračunali tko su najefikasniji šuteri iz svake od 11 zona s kojih se napada koš. Bogdanović je tako ubacio najviše trica u ligi iz desnog kuta igrališta te se našao na listi s brojnim superstarovima.

Ne čudi da grčka zvijer Giannis Antetokounmpo dominira u reketu. Curry, koji je ove sezone postao igrač s najviše zabijenih trica u povijesti, drži čak dvije od pet vanjskih šuterskih pozicija. Između reketa i trice operiraju kraljevi takozvane midrange igre. Posebno se ističu Kevin Durant čiji su izbačaji udesno nezaustavljivi te Demar DeRozan koji se sjajno snašao i u Bullsima.

Bogdanović ove sezone šutira s 42.6-postotnom preciznošću s trice što mu je i najbolji rezultat u karijeri. Iz igre ukupno šutira 58.7%, također više nego ikad dosad.

Pročitajte više