Ferdinand o bivšem suigraču: On zbilja ne bi trebao biti u Manchester Unitedu

Foto: EPA

BRANIČ Jonny Evans (36) u ljeto 2023. vratio se u Manchester United nakon što mu je istekao ugovor s Leicesterom, s kojim je bio ispao iz Premier lige u Championsip. Evans je dijete Uniteda i u njemu je 2004. započeo karijeru. Bio je član kluba od 2006. do 2015. godine te je nekoliko sezona proveo na posudbama. Njegov povratak bio je veliko iznenađenje s obzirom na to da je prošao vrhunac karijere, dok United traži elitne igrače i želi se vratiti u vrh europskog nogometa.

Potpisao je jednogodišnji ugovor i za mančesterski klub je ove sezone pod trenerom Erikom Ten Hagom sakupio 23 nastupa u Premier ligi, FA kupu, Ligi prvaka i Liga kupu. Veću minutažu od očekivane dobio je zahvaljujući ozljedama Unitedovih braniča, a legendarni engleski reprezentativac i nekadašnji suigrač Rio Ferdinand iznenađen je kvalitetom nastupa koje je Evans pružio.

"Neovisno o tome koliko je dobar bio i koliko mu se divim kao profesionalcu, Evans zbilja ne bi trebao bit u Unitedu"

"Nisam očekivao da će igrati toliko utakmica i nisam očekivao da će biti tako dobar. Ludnica, nije napravio jedan pogrešan potez. Dobar je s loptom u nogama i vjerojatno ima dobre odnose s mlađim igračima. Vjerojatno će postati trener. Nije mislio da će toliko igrati, ali ne bi me čudilo da dobije i novi ugovor, ako ne u Unitedu, onda negdje druge.

Ali iskreno, neovisno o tome koliko je dobar bio i koliko mu se divim kao profesionalcu, on zbilja ne bi trebao bit u Unitedu. To govori o tome u kakvoj je klub situaciji. Od njega se ne bi trebalo tražiti da ulazi i lovi Erlinga Haalanda. Top klubovi danas tako ne rade", rekao je Ferdinand u podcastu FIVE.

Pročitajte više