premier liga

Ferdinand: United je nekad bio elita. Više nije

Foto: Guliver Image

MANCHESTER UNITED je u nedjelju smijenio Ole Gunnara Solskjaera nakon poraza od Watforda 4:1 i za njegova privremenog nasljednika postavio njegova bivšeg pomoćnika i suigrača Michaela Carricka.

O Solskjaerovoj smjeni se u Engleskoj pisalo tjednima, a ni dva dana nakon što se ona dogodila ne stišavaju se reakcije na Unitedov potez. Stanje u klubu komentirao je i legendarni Unitedov kapetan Rio Ferdinand.

"Ništa se nije pripremilo unaprijed, a u klubu su znali da bi moglo doći vrijeme za Solskjaerovu smjenu. I sad, najednom poraz i donese se ta odluka. Bez ikakvog plana ili ideje tko bi ga mogao zamijeniti. Dosad su morali imati rješenje ili barem želju koga žele na klupi pa da kad smjene Solskjaera mogu krenuti u nekom smjeru. Ali ne, ovdje se sve dogodilo na brzaka, isforsirano i čisto kao reakcija na poraz", rekao je Ferdinand u jednom podcastu pa dodao:

"Kao navijač Uniteda osjećam se neugodno. Trebao bih ovdje biti pozitivan i pokušati zaštititi klub, ali ne mogu. Vidjeli su da momčad ne igra dobro, imali su dva tjedna reprezentativne pauze da nešto naprave i nisu napravili ništa. United je uvijek bio europska elita u svakom aspektu bio to biznis, momčad, rezultati ili nešto četvrto. Trenutačno je United dijametralno suprotno od elite po tim kriterijima i to me najviše zabrinjava".

Pročitajte više