Ferguson: Dobro je da je zauzet stav protiv simuliranja

TRENER Manchester Uniteda Alex Ferguson pozdravio je široku javnu raspravu koju je diljem Europe izazvala kazna Europske nogometne federacije (UEFA) Eduardu da Silvi za simuliranje.

"Mislim da svi mi koji smo u nogometu prepoznajemo tu vrstu ponašanja na travnjaku kao nezdravi dio igre. Vjerujem da će se u tome složiti svi treneri svijeta", izjavio je Ferguson za Sky Sports News, kojima je otkrio da se o Eduardovu slučaju naširoko debatiralo i na UEFA-inu trenerskom forumu prošlog tjedna u Švicarskoj.

"Ima više načina da se takvo ponašanje iskorijeni. Educiranje je jedan od njih. O tome smo razgovarali. Važno je educirati igrače u tom pogledu."

"Kazne su također dobar način prevencije. To, naravno, nije do nas trenera, to je do nogometnih vlasti, upravljačkih tijela u svakoj pojedinoj državi. UEFA je u slučaju Eduarda zauzela jasan stav kaznivši ga s dvjema utakmicama suspenzije. To je otvorilo debatu o budućem kažnjavanju igrača, obzirom da bi takve suspenzije odjednom mogle snaći stotine nogometaša", rekao je Ferguson.

Ferdinand bi mogao zaigrati protiv Tottenhama

Trener nogometaša Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, objavio je da bi Rio Ferdinand mogao zaigrati u nedjeljnom derbiju petog kola Premiershipa protiv Tottenhama na White Hart Laneu.

Stoper engleske reprezentacije oporavio se od ozljede bedrenog mišića, koju je zaradio tijekom kolovoškog dvoboja engleskog superkupa (Charity Shield) na Wembleyju protiv Chelseaja. Ovog je tjedna počeo normalno trenirati.

Osim njega, Ferguson će na raspolaganju za londonsko gostovanje imati Garyja Nevillea, Brazilca Fabija Silvu i Wesa Browna, sve svježe oporavljene braniče.

"Mjesecima nismo imali tako dobre opcije u obrani kao što je sada slučaj", rekao je Škot.

Pročitajte više