Ferguson: Opsesija Chelsea Ligom prvaka nije zdrava



U PRVOJ četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka nogometaši Manchester Uniteda su u gostima, na Stamford Bridgeu, pobijedili Chelsea 1-0 pogotkom Waynea Rooneya. Uzvrat na Old Traffordu slijedi ovog tjedna, a za London Evening je govorio trener Manchester Uniteda Alex Ferguson.

"Mnogi vlasnici su opsjednuti osvajanjem Lige prvaka. To je iz jednog kuta sasvim normalno. Liga prvaka je najuglednije moguće natjecanje i prestiž je osvojiti taj pehar, no treba razumno željeti takvo što", rekao je Ferguson i nastavio: "Mislim da je Roman Abramovič, kao i cijeli Chelsea, preopterećen osvajanjem Lige prvaka. To im može samo štetiti. Na njima se osjeća da su u određenim utakmicama stegnuti, da gore od želje, ali i da su blokirani."

Ferguson je dodao i sljedeće:"Ja sam osobno taj kamen s leđa maknuo 1999. godine kada smo bili prvaci. Nakon toga smo svakoj novoj sezoni pristupali potpuno opušteno. Osvojili smo Ligu prvaka i 2008. godine kada smo baš Chelsea pobijedili u finalu. I u tom moskovskom finalu sam osjetio na drugoj strani nervoznog suparnika, a i ove godine osjećam nervozu kod Chelseaja", zaključio je Ferguson.

Hughes: Manchester United može do sve tri krune


Menadžer Fulhama Mark Hughes uvjeren je pak da je njegov nekadašnji klub Manchester United, u kojem je stekao igračku slavu, sposoban ove sezone uzeti naslove u svim natjecanjima u kojima je u igri...

Velšanin u subotu nije pronašao rješenje za United koji je u 32. kolu Premiershipa svladao Fulham s 2-0. Igra "crvenih vragova" nagnala je Hughesa da izrazi mišljenje kako je društvo s Old Trafforda sposobno otići do kraja u Premierligi, FA Cupu i Ligi prvaka. "Osjeća se da u Unitedu trenutno postoji odlučnost da se pobijedi u svakoj utakmici do kraja sezone. A kad su Unitedovi igrači u takvom stanju, vrlo ih je teško nadigrati", smatra Hughes.

"Manchester može osvojiti sve. Klub je već bio u ovakvoj situaciji i zna što se mora dogoditi i kako do toga doći. Sir Alex Ferguson kaže da će biti teško osvojiti trostruku krunu, ali vjerujte mi, to je nešto što će oni pokušati napraviti i za što su sposobni. Želim im sreću u tome", dodao je bivši izbornik Walesa i nekadašnja igračka zvijezda kluba s Old Trafforda.

Pročitajte više